torsdag, oktober 05, 2006

Antelope Canyon, Arizona.

Ett av målen med resan, Lower Antelope Canyon, öster om Page i Navajo reservatet. En makalös upplevelse må man säga. Utmejslat av vatten i sandstenen. Låst idag sedan några år tillbaka pga att människor blivit dränkta av vattenfloder där nere. Men med Navajo-guide går det bra att besöka. Dom har koll på vattennivåer och floder längre upp.

Den lilla sprickan i mitten, där klättrar man ner.





Och för att ni ska få en känsla för proportioner,
så har jag placerat en tjeckiska i mitten.

Kan väl ha varit 30 meter som djupast, mot slutet av canyon'en. Vet inte riktigt, men upp emot en kilometer lång. Som smalast i botten lagom för en fot. Och så lite "större" rum emellanåt. Finns en Upper Antelope Canyon åxå, på andra sidan vägen som är mer öppen och endast 400 meter.


En amazon kan jag inte undanhålla er.

Toj'en är visst lite sugen på feta rednecks, men jag har inte riktigt kommit igång med att fota folket och miljöerna dom bor och vistas i. Det saknas definitivt inte möjligheter. Men jag har svårt att komma över känslan av socialturism, stanna till och köra upp en kamera i ansiktet på dom. För att föreviga deras misär. Passerade några helt underbara små samhällen idag, tror knappt dom finns på kartan. Kommer troligen att åka tillbaka samma väg, kan eventuellt bli ett socialreportage då. Vi får se . . .

Sitter i lobbyn och surfar trådlöst, lyckades pruta lite förut på rumspriset. Nu är hon riktigt aggresiv i telefonen, receptionisten. Kanske tog musten ur henne med mina prutningar.

Återigen i Utah, Bryce Canyon i morron. Och nu har jag visst bytt tidszon igen. Fattar ingenting.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Rob, en liten hälsning från ett mulet S-ping, hade gärna bytt det mot ett spännande och soligt Arizona idag. Läckra bilder! Planer på Grand Canyon oxå? Långt därifrån?

Fototräff i tisdags, gick på promenad och fotade ljusuppsättning i Brunnsparken. Inte så lätt minsann..

Hur vore det med en klocka som automatisk uppdaterade tiden åt dit...:-) finns dom förresten..?

Kör försiktigt!
/Annica

torsdag, oktober 05, 2006 8:46:00 fm

 
Anonymous Anonym said...

Imponerande natur. Återigen.
Jag måste bara tipsa dej om att också fota moln så du kan bidra till www.cloudappreciationsociety.org
De har mkt molnbilder i galleriet!

Vi saknar NT på jobbet, du skulle ha adressändrat den...Du missar säljfestivalen i Duisburg 24-27/10.

/ToJ

torsdag, oktober 05, 2006 12:24:00 em

 
Blogger rob said...

Hade mina funderinar på Vegas och Grand Canyon, är inte sådär jättelångtbort just nu heller. Men har vänt uppåt igen. Ska ju till Californien och hela kusten upp till Seattle, och det är långt kvar dit. Halvtid passerad med råge. Har ju en ny klocka! Bara några veckor gammal. Och den har svensk tid och nån amerikansk tid. Som ändrar sig ju hela tiden.

Säljfestival i Duisburg . . attans att man inte kan komma ;)

Puss på er :)

fredag, oktober 06, 2006 5:56:00 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home