fredag, oktober 06, 2006

Bryce canyon.

Kallt. Stickad tröja och iväg. Tar inte lång stund innan dimman och regnet är här. Åker ner 1200 feet för att komma under dimman, funkade inte. Tjurar en stund på rummet och tittar på history channel, flygplan som försvinner i Bermudatriangeln.

Ger mej iväg på en tur längs "Scenic byway 12". "Utah's first all-american road", låter stort. Regnar allt mer, börjar åska och blixtra. Vägen gick på ett ställe längs med en bergsrygg. Stup på båda sidor. Var riktigt smalt ett tag, bara vägbanan, sen rakt ner. Inga staket.

Börjar bli lunchdax, men hittar inget bra ställe. Åker/letar vidare. Helt plötsligt finns det inga ställen alls. Dyker upp några tråkiga igen. Till slut stannar man på första bästa man ser, är för hungrig för att åka förbi. När man ätit sin tråkiga mat och åker vidare så dyker det upp ett kalas-ställe precis runt hörnet. Känns det igen? Lyckades idag stanna på det där stället runt hörnet. Efter hörnet alltså. Nåt gammalt hippie snedsträck konstnärs-kollektiv som startat liten krog med hantverksbutik. Hemlagat. Och en äppelpaj blev det till kaffet.

Åkte en liten väg kategoriserad som "Other paved roads". Finner mej plötsligt omringad av nåt hundratal kor som drivs fram längs vägen av ett femtontal cowboys. Till häst förståss.




-------------------------------------------------------------------------


Nån som kan kolla upp det här med Loa? När var han i Utah senast?! Lite oroväckande känns det allt. Blev så uppjagad att jag inte kunde hålla kameran rakt . . .


3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag har anvisat Loa om den dolda byn. Troligen är den från tiden när han var sektledare därborta...
Sa du inte nångång att dimma var fotografens bästa vän?
Idag är det fredag för oss vanliga yrkesarbetare...men innan den ska firas så vankas mikrade makaroner i plastburk.

fredag, oktober 06, 2006 8:19:00 fm

 
Anonymous Anonym said...

Äppelpajen är det den mjuka varianten eller den med en härligt knaprig knäckliknade yta.
fn vad hungrig jag blev.

tisdag, oktober 10, 2006 8:51:00 em

 
Blogger rob said...

Hallå du hungriga anonyma, det är den mjuka jag råkat på hittills. Men det kan ju komma fler chanser.

onsdag, oktober 11, 2006 7:39:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home